.

.

Tuesday, 15 March 2016

BoboiBoy The Movie

Pheww .. waktu cuti-cuti sekolah begini filem ini rilis. Memang terpaksa ke panggunglah jawabnya membawa anak-anak. Siri animasi popular di tv yang mendapat sambutan hangat, katanya 8 juta ke atas sudah kutipannya di seluruh panggung. 

Jalan cerita :

"BoBoiBoy menempuh satu pengembaraan teater dalam filem pertamanya, BoBoiBoy: The Movie. Filem ini membawa BoBoiBoy dan kawan-kawannya ke suatu pengembaraan ke pulau yang penuh misteri yang menempatkan Sfera Kuasa kuno yang lebih tua dari Ochobot dengan pelbagai kuasa. BoBoiBoy akan berjumpa musuh terkuat beliau, seorang alien pemburu harta yang cuba mengeksploitasi kuasa dari Sfera Kuasa ini untuk kemahuan beliau yang tamak. Sekarang, ia merupakan perlumbaan antara BoBoiBoy dan alien-alien tersebut untuk mencapai Sfera Kuasa tersebut dan membuka kuasa baru. Alami tempat baru yang eksotik, penjahat yang belum pernah dilihat dan kuasa baru dari BoBoiBoy"
Sumber di sini

Tak boleh cakap apa dah, kanak-kanak memang suka tengok kartun macam ni. Siap berlari melompat bagai dalam panggung. Pihak panggung pun tahu perkara ini, lampu di tepi-tepi dinding tidak dipadamkan sepanjang tayangan filem ini berlangsung. Saya pula terkuap-kuap mengantuk, sesekali ketawa juga dengan telatah dan dialog lucu watak-wataknya terutama Papazola dan Gopal. 

Untuk budak-budak ya, ok. Untuk dewasa kalau mahu menonton filem ini kena layan sekali, kalau tidak mengantuk macam saya. Hahaha .... 

Moral - layan sajalah .... 

Rujukan :
http://boboiboymovie.com/
https://ms.wikipedia.org/wiki/BoBoiBoy:_The_Movie

0 comments:

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP